Tuesday, September 28, 2010

Nasi Ayam Chee Meng vs Iron Man 2

I amik half day off sebab Eldest & Middle E ada sessi photo shoot and interview dengan pihak media yang diuruskan oleh pihak Smart Readers. I dan Mr E layan je....bukannya susah pun, diaorang tanya soalan, we all jawablah. Banyak berkisarkan pasal pendidikan dan perkembangan anak-anak. Not formal tapi dalam suasana santai gitu. Then, ada jugalah sessi photo shoot.....

After settle semuanya, I dan Mr E nak office semula. Before that, both of us had our lunch at Chee Meng's Chicken Rice. U all pernah makan tak nasi ayam tu??? Actually, selalunya we all makan nasi ayam tu kat branch dia di Jln Bukit Bintang.....kali ni we all makan kat another branch di Jln Klang Lama.....sedappppppp.....pekena pulak dgn air assam boi...pergh!!!!!

tu diaaaa.....Nasi Ayam Chee Meng...

Nampak sempoi ja 'kan...tapi sedapppppp....

Malam pulak layan movie Iron Man 2 dengan Mr E & 3Es.....best giles movie tu, nampak real gitu. Dah lama betul I tak layan movie...sekali layan macam kat cinema tu. Tq to Mr E yang personally memang BEST sangat-sangat sebab sediakan facilities (berkait rapat dengan gadget2 dan technology IT yang I sah2 buta IT ) 1st class untuk we all layan movie. I tahu nonton je....yang pasti bila nonton tu sebijik macam kat wayang.....

Ok ok...got to go now...bye!

Sunday, September 26, 2010

Hujan, hujan, hujan.....

Hujan turun sepanjang masa kat Templer Park hari ni. Nasib baik ada cahaya matahari kejap di pagi hari dan sempat jugak my laundry kering sebelum hujan turun. Masa ni pun...ketika jemari ini leka mengetuk keypad (rongak) di lappy Apple ni, hujan masih lagi ada.....Ntah lah, nak kata musim hujan, musim belum tiba lagi...tapi iyelah 'kan, dengan perubahan cuaca dunia yang tidak menentu sekarang...macam-macam boleh jadi...

Bia hujan, biasanya I pun jadi lemau jugak. Nak lepak-lepak dan santai-santai jer....so, memang hari ni hari lepak-lepak kat rumah dan cuma keluar memenuhi jemputan open house hari raya my neighbour selang beberapa rumah tengahari tadi..Lepas Zohor. Mmmmm....senang banyaklah I sebab tak perlu bersilat bagai kat dapur untuk prepare lunch. Mood malas 'kan...hahahahahahaha..

Ok lah, dah menguap banyak kali ni....as usual, ni foto-foto makanan yang I masak tau untuk tatapan semua pembaca Ceritera....

Breakfast we all yang sempoi...Char Kueh Teow Goreng berSeafood.

Puding susu berLaici...buat untuk makan-makan jer...

Maggie sup for dinner....

Saturday, September 25, 2010

Sakit yang lain pulak yang menimpa....

Alih-alih belum sakit tekak, selsema dan batuk I ni baik sepenuhnya.....I terjangkit sakit mata la pulak daripada siapa ntah. Adoiyaiiii...lepas satu, satu ni.....*sigh*. Pagi tadi I memang agak perasan yang mata kiri I ni merah tapi ingat cuma mata ni kering dan sebab itulah mata kiri I ni merah. Lepas pergi open house kat rumah officemate I di Shah Alam tadi, on the way balik Templer, singgah sebentar kat Klinik Medicare Bangsar. Confirmed yang I kena sakit mata!!!!!! Uwaaaaaaaa.....

As usual, doctor cuma kasi ubat titik dan cream untuk disapu disekeliling mata. Sadisss ni....dah kena 'kan..terima jer lah. Menurut kata orang tua-tua, kalau nak lagi cepat baik daripada sakit mata ni, lebih elok dititik air susu ibu. Maybe sebab susu ibu ni banyak antibodi kuts...aishhhh mana nak cari susu ibu ni...I bukannya susukan my Youngest E lagi...!!! Maybe ada lagi kut. Nak kena cuba juga laa dapatkan titisan terakhir ni..
Dapat pun....hihihihi..harap2 sakit mata I ni akan segera pulih.....amin.

Nothing much to story-story....life as usual. Mengemas, membasuh, memasak, layan karenah 3Es etc etc etc....Cuma after Asar, keluar ke Shah Alam untuk jemputan open house my officemate. Actually banyak jugak jemputan lain tapi keadaan diri I & Mr E yang kurang segar ni...maka hanya satu jer yang we all larat untuk penuhi...yang lain2, minta maaf banyak-banyak lah sebab tidak dapat ke rumah for open house Hari Raya. Tq so much for the invitations.

Ok...sebagai penutup bicare untuk malam ni, hanya menu lunch yang simple jer yang I buat for the Mr E & 3Es....

Singgang Ikan Parang dan Ayam Kepak Masak Merah...sempoi2 pun licin jugak tuuuuuu....

Ni nak kongsi dengan u all lah 'kan....ni daun parsley yang jumpa kat pasar tadi. Jakun beb, sebab I tak pernah tengok live daun parsley...so, 'darat' punya pasal I terus beli ini daun....hahahahaha.... Boleh gitu...! Layan je lah 'kan....

Friday, September 24, 2010

Kisah Doctor Sengal...

BP Mr E masih tinggi lagi. Today tak pergi pun jumpa pakar kat Hospital Pantai Bangsar sebab Mr E takut kena warded...especially weekend ni. Cuma pergi jugak jumpa doktor kat klinik panel kat office tadi. Tapi yang sengalnya, doktor yang check Mr E tadi cuma check BP Mr E then kasi ubat Paracetamol jer, makanlah untuk hilang pening. Itu aje. Padahal kalau BP sudah tinggi dah 160, doktor selalunya kasik MC terus suruh rehat....pastu pulak doktor sengal tu tak cakap apa-apa....just duduk tegak semacam jer. Takde explain apa lagi, kasik medication lain ke. Komplen sakit tekak tapi tak check pun.. just bagi lozenges. Mr E pulak bukan jenis suka nak berlakon..nak mintak2 cuti. So dia masuk ofis layan keje balik , customer complaints semua sambil gigil2 berselimutkan sejadah. Mana boleh hilang sakit makan painkiller biasa tu..

Ishh..ishh macam tu ker doktor? Kalau sekadar check2 ala kadar, my Eldest E pun boleh buat jugak...Walaupun satu sen we all tak keluar duit tapi our company pays u tau...so, please ya!!! Jangan buat keja sambil lewa sahaja....actually, doktor yg owner klinik panel tu takde hari ini dan the doktor sengal tu locum doctor jer......sebab sebelum ni Mr E ada jumpa dengan the doktor (owner the klinik)...after amik BP Mr E 1st time then Mr E akan naik pergi balik ke klinik tu jumpa doktor sebenar, amik balik BP...the doktor monitor the BP...itu sepatutnya kerja doktor....kasi service yang baik sebab dapat habuan 'kan....aishhhh...kalau sekali lagi doktor sengal tu check patient sambil lewa...I akan complaint kat doktor yang owner that klinik supaya tarbiah skit locum doktor tu.....at least service tu kasi baik skit la.....I bukannya kaki complaint tapi 'kan kalau sambil lewa jer hangin jugak 'kan....

Kalau sampai Monday jugak, BP Mr E masih tinggi lagi...I akan paksa Mr E (tak kira dengan cara apa pun) terus ke emergency Hospital Pantai Bangsar. Warded pun warded la....I tak kisah. Yang penting, I akan pastikan Mr E dirawat dengan baik. Full stop!!! No more excuses. Kalau ubat memang sudah wajib dimakan seumur hidup....wajib makan jugak. I akan monitor sebagaimana I cucuk growth hormone kat perut my Middle E hari-hari sehinggalah umur Middle E 18 tahun. Nak kata I ni wife yang kejam ker, sadiss ker, brutal ke (mmg pun...hihihihii)..cakaplah. Yang penting, I nak Mr E sihat!!! Luv u baby...

Ok...cukup dulu ceritera buat hari ni....sebagai penutup dan buat jamu mata u all....ni cuppies dan cakes yang buat 2 minggu lepas dan semalam....enjoy dan happy weekend to all of u!!!

Red Velvet Cuppies for Mun yang nak celebrate birthday her mama today....happy birthday aunty...enjoy ur cuppies ya!!!

This Red Velvet Cake pulak untuk acara "merisik" pada hari Ahad ni. Semoga cik adik manis yang order cake ni akan akan pelamin secepat mungkin...Perkara yang baik jangan ditangguh-tangguhkan tau....:-))

This moist choc cake pulak untuk open house Cik Ana dari Semenyih...Tq sebab invite 3E sefamili ke open house this weekend.

Red Velvet Cuppies ni order from my boss untuk sambutan 1 Syawal 1431... Dah 2 minggu dah pun....

Jugak untuk 1 Syawal 1431..Jauh tau perginya cake ni...ke Kedah u....

I buat 2 biji Red Velvet Cake untuk 2 orang kawan I...jugak untuk 1 Syawal 1431.....sampai ke Kelantan & Kuala Selangor Red Velvet I ni.....Buat semua, tq for orders and supports.....muahhhhs!!!!

Thursday, September 23, 2010

Demam lagi...

Semalam dan hari ni.....I dapat MC. Demam panas tu siap tonsil dan sakit urat bagai. Terasa my bahu tegang yang amat2. Sakit tau. So, memang lepas makan ubat tu, I tido bagai tak ingat dunia...Eldest & Middle E ke sekolah dan after sekolah lepak kat rumah my mama sampai petang. Youngest E duduk kat Templer dengan I bersama-sama dengan Mr E yang kebetulan jugak MC akibat High Blood Pressure yang sangat tinggi. Siap kena refer to pakar cardio lagi...Esok, I akan temankan Mr E ke Hospital Pantai Bangsar. Doctor yang check we all tadi pun siap kasi ceramah percuma lagi we all tentang betapa bahayanya HBP ni especially to Mr E yang bagaikan bom jangka. Ish...I taknaklah Mr E sakit atau kena strok atau meninggal dunia( dalam ertikata lain jadi mak Jan**)...husband wei...sape tak sayang 'kan....I kalau boleh biarlah we all berdua meninggal dunia bersama-sama atau sekurang-kurangnya 3Es sempat membesar menjadi orang dewasa....Tapikan, ajal maut itu kuasa Allah...kita sahaja yang tidak tahu macam mana cara kematian kita....wallahuallam...

So, hari ni I tak berpuasa. Baru sempat buat 3 hari jer. Kena kasi sihat betul-betul dulu then baru sambung berpuasa. Ok..nak makan ubat dan tido ni. Esok dah kena masuk office balik...daaaaa.:-0

Tuesday, September 21, 2010

Dugaan...

Sungguh mencabar minda dan tenaga betullah berpuasa 6 ni. Hari ini I terasa sangat-sangat letih dan tidak bermayalah. Letih semacam....betul-betul dugaan lah. Siap tido kat kat office masa lunch hour lagi...teruk bebenarlah kan. Tapi memikirkan yang Eldest E juga turut berpuasa 6....(mummy tabik spring lah kat Edelyn sebab umur 6 tahun pun berjaya puasa 6 jugak).....so, mummy pun perlu kuat macam my Eldest E 'kan....

So, nak celoteh banyak-banyak pun tak larat...u all layan jer menu berbuka puasa untuk hari ke 2 di rumah my parents ya....

Ada ayam goreng, taugeh goreng, sambal sotong, telur masak kicap, salad manggo, sambal belacan dan sempat jugak tadi I beli satay...yeayyyyyy!!!

Ni gambar Eldest E yang sudah siap berpakaian sekolah. I siapkan Eldest dan Middle jam 6 jam then diaorang akan sambung tido balik sementara I dan Mr E bersiap pulak untuk ke opis....

Middle E pun akan sambung tido jugak. Sangat senang nak kejut dan mandikan Middle untuk ke sekolah. Dia tak banyak ragam sangat....Eldest E mandi dan pakai baju sekolah sendiri cuma I akan ikatkan rambut dia jer....

Youngest E yang memang suka tido terlangkup...pekena sebotol susu terus sambung zzzzzzz balik... Ini antara rutin I setiap pagi sebelum ke opis......ok ok...need to stop now....till then ya!!!

Monday, September 20, 2010

Puasa 6, lappy Apple....

Alhamdullilah....hari ni I baru je start untuk puasa 6...... 5 more days to go!!! Bukannya apa, kena start awal puasa 6 ni sebab masih lagi terasa aura berpuasa. Berbuka puasa di rumah my parents yang kebetulan jugak my mama & ayah pun turut berpuasa 6. Mr E tak join I berpuasa sebab tak larat gitu....Menu berbuka puasa pun best jugak...macam2 ada, roti jala cicah kuah durian, kari daging, sup ayam, sayur kangkung, jelly kelapa yang mana semuanya my mama yang masak. Khusyuk sangat makan sampai tak sempat nak amik gambar....melantak tak ingat dunia....

Today masuk office agak lemau arrrrr...almaklumlah, setelah bercuti panjang...agak beku otak I ni skit...tapi kerja tetap dibuat. Bukankah kerja itu satu ibadah jugak? Tak gitu babe...Since I ni agak kekenyangan dan terasa kebuncitan perutku yang berlapis-lapis dengan lemak ni menyebabkan mengantuk tahap gaban....but still tegar untuk update blog....hihihihihihihi..

Takde gambar food hari ni.....This lappy Mr E yang punya tapi telah didominasikan oleh I...I terlalu suka dengan lappy Apple ni...perasan tak ada letter yang ter"cabut" kat keypad tu??? Tu my Youngest E punya kerja lah...dia kupek-kupek letter "L" sampai tercabut...ganas betul..ntah anak sape lah tuuuuu...anyway, this lappy dah 5 tahun lebih dah....tapi jasanya begitu banyak sekali pada we all....I love this lappy...pssstttt..sekarang ni I tengah berjimat cermat untuk beli lappy Apple yang baru...tu jer nak citer dan kongsi kat u all...ok lah...till then..daaaa

Sunday, September 19, 2010

Bye-bye Sunday, welcome Monday

Berakhir sudah cuti I selama 11 hari....terasa cepat betullah cuti ni berakhir. Waaaaaaaa.....sangat malas untuk masuk office esok pagi, tapi apakan daya kena masuk office jugak...:-((

*sigh*(mengeluh panjang niiiii) tersangatlah penatnya hari ni....padahal tak ke mana-mana pun cuma business as usual bila ada kat rumah.....tapi I happy sebab berjaya melipat baju-bajan yang mengunung ala-ala Bukit Templer ni...apa taknye...6 kali trip hari ni. Umat-umat kat rumah I ni suka benar bersalin baju...sikit-sikit kotor terus tukar baju...yang jadi tukang dobi, tukang sidai, tukang angkat dan tukang lipat hanyalah I sorang jer...kesian kat I 'kan...tapi takpa,sekarang ni I tengah latih my Eldest & Middle E. Contohnya, minta diaorang kutip baju-bajan dalam laundry beg kat bilik then masukkan baju-bajan tu ke dalam Mr Toshiba. Pastu pulak, bila baju sudah kering...minta tolong diaorang angkat jemuran tersebut. Ok tak??? Kena ajar budak2 dari kecik buat house chores supaya bila sudah besar nanti....I yang senang banyak...wakahwakahwakah!!!!

Malas nak taip banyak2 ni sebab jari-jemari I sangat letih dan memerlukan rehat....as usual ni gambar-gambar masakan yang I masak untuk hari ni....enjoy ya!!!!

Late breakfast at Templer Park....jam 12 tengah hari baru nak breakfast....mummy 3Es tido balik lepas Subuh...terlajak sampai jam 10pagi....hihihihihihihi...

Beehoon Goreng Seafood Berlada Hitam....sedappp woooo!!!

Ni pulak untuk lunch sampai ke malam.....My easy peasy Spaghetti Bolognese...

Petang tadi buat projek "meroti".....menjadi babe...I namakan dia " Pandan with choc milk and almond nibs bread". Panjangkan nama dia....apa2 pun memang sedap.....Mr E pun makan roti ni sampai 3 ketul tuuuuuu...

Ok ok peeps....nak titon ni....till then!!!

Saturday, September 18, 2010

8th Syawal 1431

Not much to talk about....sibuk dengan karenah 3Es, house chores membuatkan I sentiasa sibuk dan akhirnya kepenatan. Sempat ke rumah my aunty lepas Asar untuk acara menambahkan berat badan dan kolestrol....adoiyaiii, pasni kena start diet balik ni, rasanya dah berkilo-kilo kg naik ni...sadissss!!!! Frankly speaking, I takut badan naik!!!!! Kena maintain arrr selain untuk kesihatan, kenalah jaga penampilan especially untuk Mr E 'kan..tak gitu...;-)

Ok ok...cukup2 dulu ya sebelum I merapu tak tentu hala....korang layanlah gambar2 foods yang I buat hari ni untuk 3Es dan Mr E ya....

Nasi Goreng Daging Hijau for brunch sbb mummy 3Es sibuk nak buat house chores. Selain tu, Mr E ada jemputan kahwin..saing dia sekolah menengah...I dan 3Es tak ikut....

For tea pulak....I bikin this Red & Green Velvet Cuppies...bawa jugak ke rumah my aunty petang tadi....laku babe!!!!!

I balun cuppies ni sampai 3 ketul sekaligus...mmmm..., memang sedappppppp, lemak berkrim sampai menjilat jari....

Nite-nite....daa..:-))

Friday, September 17, 2010

Hujan...

Sepagi ni hujan turun dengan lebatnya kat Templer Park. Ingat nak terus berselubung dengan selimut lepas solat Subuh dan santai-santai kat atas katil dengan my Youngest E...tapi memikirkan banyak kerja yang harus dibuat, maka niat itu tadi terkubur begitu sahaja. Hujan-hujan pun I still ke pasar untuk membeli bahan-bahan mentah dan basah untuk stok kat rumah ni. Selain untuk makan sendiri...buat juga stok untuk tetamu yang datang bertandang ke rumah. Almaklumlah 'kan..sekarang ni masih musim raya lagi..pasti ada yang tersesat ke rumah I...tu yang kena ada stok bahan-bahan mentah tu....

Since dah ke pasar, breakfast taksempat nak buat. Beli je roti canai buat 3Es untuk breakfast...senang cerita 'kan. Pastu pulak untuk lunch, I buat yang simple-simple je sebab I sangat penat ok...nak tahu apa lunch I.....

Menu lunch we all.....

Nasi Ayam my style....

Daging Masak Hitam...terpedas skit la pulak sampaikan Mr E makan daging ni macam cacing kepanasan sebab pedas!!!hihihihihi.....

Petang pulak buat ni dengan my Eldest E....Devil's Brownies Cookies...sedap babe!!!!

My Devil's Brownies Cookies..tq so much to Kak Rima from Singapura for the recipe...walla!!!!

Thursday, September 16, 2010

Sekadar luahan rasa...

Secara kebetulan pulak, hari ni birthday my sister yang muda setahun je daripada I...Happy Birthday Angah...moga2 angah dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan semua yang baik-baik lah untuk angah ya...Along sayang Angah!!!

Dan Selamat Hari Malaysia untuk negara Malaysia yang tercinta. Cuma yang sedihnya....sambutan Hari Malaysia ni amat kureng sangat-sangat. Sepatutnya bendera Malaysia perlu dikibarkan di semua tempat-tempat seperti di lebuh2 raya, bangunan....malah kat televisyen pun macam hambar je...kut ye pun sambutan Hari Malaysia ni perlulah disambung terus dengan sambutan Hari Kemerdekaan kita 'kan....I rasa semangat patriotik dikalangan rakyat Malaysia semakin berkurangan. Sedarlah semua....sebagai rakyat Malaysia, kita patut bersyukur hidup di bumi Malaysia yang bertuah ini...sape-sape yang tak sedar diri tu...sendiri mau ingatlah!!! I memang patriotik dan sokong kerajaan sekarang....dalam erti kata yang lain...HIDUP UMNO!!!..Bila bab berkawan, I tidak kisah samaada kawan tu fahaman politik atau bangsa yang berbeza asalkan kawan itu jujur dan ikhlas....tapi sebagai orang Melayu, I rasa orang Melayu itu sendiri tidak patut bersengketa antara satu sama lain disebabkan fahaman politik yang berbeza...tepuk dada tanyalah selera...

Ok ok ok..cukup dulu pasal ni ya....ini cuma luahan rasa dari insan biasa yang bosan dan jijik dengan pertelingkahan antara orang Melayu yang berlainan fahaman politik. Sepatutnya orang Melayu harus bersatu padu dan bukannya bergaduh sesama sendiri....HIDUP MELAYU!!!

Actually, ni breakfast I semalam yang sempoi...tak sempat nak masak yang heavy2 sebab my Youngest E demam. Tahu-tahu saje la 'kan, bila anak kecik demam...macam2 karenah lah yang perlu dilayan'kan...Today pulak, breakfast kat mamak jer...tengahari sampai ke petang ada open house kengkawan Mr E...dari Templer Park ke Bangi..dari Bangi ke Kelana Jaya pulak...last sekali sempat lepak kat IKEA sebelum pulang semula ke Templer Park.....

Tuesday, September 14, 2010

Genting Highlands...kasi happykan 3Es..

Today we all ke Genting Highlands. Kasi happykan 3Es....penat tu memang penat tapi bila 3Es happy, hilang letih mummy & daddy...:-)) Eldest & Middle E main macam-macam game seperti bumper car, Paris de Ride, Ferris Wheel dan macam-macam lagi sampai diaorang naik bosan. Ok lah tu 'kan...cuma my Youngest E je yang tak main apa-apa...next time ya sayang!!!...

So, u all layan gambar-gambar je dulu yer....

3Es....ni baru jer sampai kat Indoor Game Park.....

Mummy & Youngest E...

Mummy & Middle E...

Mummy & Eldest E...

Eldest & Middle E dalam Ferris Wheel....

My hencem boy....

Ni bears yang I menang masa main Electric game...:-))

Monday, September 13, 2010

Aidilfitri 1431

Diam tak diam, sudah Syawal ke 4 dah hari ni 'kan. Memang I sibuk sangat-sangat sampaikan nak update blog pun tak sempat. 1st Syawal, beraya kat rumah mertua dulu. Then, tengahari sudah cabut baik ke Rembau, N.Sembilan...rumah atuk & uwan I. My parents memang beraya kat Rembau pun setiap tahun...tu yang I akan pulang beraya kat sana jugak...

Aidilfitri 1431 seperti tahun-tahun yang dulu juga...bersalam-salaman sambil memohon kemaafan (rasanya tak perlu tunggu hari raya 'kan nak minta maaf...hihihihii), jumpa sanak-saudara yang jarang berjumpa dan wajib ada mestilah makanan bukan...Kalau cerita pasal makanan di hari raya ni pasti tak habis-habis 'kan...sebut je...ada lemang, ketupat, rendang, kuah kacang, lontong dan segala mak nenek yang sewaktu dengannya lah....Makan sampai tak ingat dunia....pasti lepas ni berat badan I akan naik punya....:-((

Gambar-gambar Aidifitri 1431 belum ditransfer lagi..so,u all layan je dulu breakfast we all ya....

Macaroni goreng....dah lama tak masak, so memang habis la dimakan oleh 3Es dan Mr E...Lunch, tak masak sebab my mama ajak lunch kat rumah dia. Ada makan-makan sikit, my mama jemput semua adik-beradik dia datang lunch. Ada lauk kurma daging, rebung masak lemak cili api, ayam goreng, sotong kering sambal & udang sambal petai....Sedap!!!

I baked this Banana Almond Choc Chips Muffin dan bawa ke rumah my mama masa lunch tadi. then, we all pergi beraya kat Wangsa Maju, rumah cousin Mr E....lepak sampai lebam...Meh la layan video air terjun dari Bukit Takun, Templer yang melalui depan rumah we all...ni bunyi air yang kuat disebabkan awal pagi tadi hujan turun dengan lebatnya.....

video
Ok..tu je ceritera untuk malam ni....till then!!

Thursday, September 9, 2010

30th Ramadhan 1431

Ahamdullillah...sempurna sudah sebulan kita semua berpuasa 'kan. Sedih sebab Ramadhan meninggalkan kita semua tapi happy sangat sebab Syawal datang menjelma. Esok adalah Hari Raya umat Islam di seluruh dunia.....yeayyyy!!!!

Hari ni I & Mr E sudah mula bercuti selama 11 hari dari 9 Sept sehingga 19 Sept 2010. Ini pun kerana our company force leave untuk semua staff kecuali yang bekerja shift. Terasa lama betul cuti raya kali ni...so, I & Mr E sudah plan macam-macam agenda & aktiviti untuk we all & 3Es..:-))

Today, dari pagi sehinggalah ke malam I baking a few types of cake. Sambil2 tu jugak sempat prepare iftar Ramadhan terakhir untuk tahun ini....meh la jamu2 mata skit ya....

Menu iftar 30th Ramadhan 1431 di Templer Park....
Nasi Tomato, Ayam Masak Merah, Udang Serai, Daging Goreng...

My 1st time Nasi Tomato...

Ayam Masak Merah...

Udang Serai....

Layan bersama air Tembikai Laici...

Meh layan pulak cakes yang I bakar pada hari ini...
My Choc Butter Cake...

My Orange Chiffon Cake...

My Pandan Chiffon Cake..

Selamat Hari Raya Aidilfitri...Maaf Zahir & Batin daripada 3E sefamili buat semua pembaca CERITERA.......

Wednesday, September 8, 2010

29th Ramadhan 1431

Sehari lagi berakhir sudah bulan Ramadhan...Moga2 kita semua dipanjangkan umur untuk Ramadhan yang akan datang. Nothing much to say tonight.....so, layan gambar ja ya...

Sempat buat Honey Cornflakes dengan my Eldest E. Masa we all buat honey cornflakes ni, Middle & Youngest E sudah lena diulit mimpi...so kurang banyaklah pengacau-pengacau I...hihihi..

Honey Cornflakes memang laku sangat-sangat...especially Mr E tau!!!