Sunday, August 5, 2012

15th Ramadhan...

Hari ini I mengetart dan menggulungkan diri sendiri utk menyiapkan tempahan raya utk kawan2 rapat & famili. Way to go.....insya-Allah...

 Menggulung popia ni pekerjaan yang agak membosankan di samping penat satu badan tapi I enjoy jugak buat bende2 macam ni.....:-))

 Goreng, sira & bakar!!!

 Crunchy Popia Horlicks....

 All time favourite....resepi my mama...Tart Nenas...

 Menu iftar ke 15...simple2 je sebab I agak terlalu penat la.
1) Kerapu Masak Sweet Sour
2) Udang Masak Oriental
3) Ayam Goreng
4) Kueh Teow Goreng

 Lepas Maghrib, I sempat lagi bake satu aduanan Tart Nenas gara2 nak makan Tart Nenas masa panas2 gitu sambil layan final badminton Olimpik. Mmm, walaupun DLCWei kalah ( dapat perak je)..namun game final tadi cukup best!... I dan Mr E makan Tart Nenas hampir separuh tu....
Oh ya...my Eldest E siap nanges keluar airmata tu sebab Malaysia kalah dalam game badminton tu....emo babe!!!My anak dara tu kuat chembeng skit....

Anak bujang I...orang lain sibuk tengok game final badminton, dia dalam dunia dia tersendiri layan Ipad & Tart Nenas mummy dia...:-))

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. cbrapa rege cookies n popia horlicks?

    ReplyDelete