Monday, September 13, 2010

Aidilfitri 1431

Diam tak diam, sudah Syawal ke 4 dah hari ni 'kan. Memang I sibuk sangat-sangat sampaikan nak update blog pun tak sempat. 1st Syawal, beraya kat rumah mertua dulu. Then, tengahari sudah cabut baik ke Rembau, N.Sembilan...rumah atuk & uwan I. My parents memang beraya kat Rembau pun setiap tahun...tu yang I akan pulang beraya kat sana jugak...

Aidilfitri 1431 seperti tahun-tahun yang dulu juga...bersalam-salaman sambil memohon kemaafan (rasanya tak perlu tunggu hari raya 'kan nak minta maaf...hihihihii), jumpa sanak-saudara yang jarang berjumpa dan wajib ada mestilah makanan bukan...Kalau cerita pasal makanan di hari raya ni pasti tak habis-habis 'kan...sebut je...ada lemang, ketupat, rendang, kuah kacang, lontong dan segala mak nenek yang sewaktu dengannya lah....Makan sampai tak ingat dunia....pasti lepas ni berat badan I akan naik punya....:-((

Gambar-gambar Aidifitri 1431 belum ditransfer lagi..so,u all layan je dulu breakfast we all ya....

Macaroni goreng....dah lama tak masak, so memang habis la dimakan oleh 3Es dan Mr E...Lunch, tak masak sebab my mama ajak lunch kat rumah dia. Ada makan-makan sikit, my mama jemput semua adik-beradik dia datang lunch. Ada lauk kurma daging, rebung masak lemak cili api, ayam goreng, sotong kering sambal & udang sambal petai....Sedap!!!

I baked this Banana Almond Choc Chips Muffin dan bawa ke rumah my mama masa lunch tadi. then, we all pergi beraya kat Wangsa Maju, rumah cousin Mr E....lepak sampai lebam...Meh la layan video air terjun dari Bukit Takun, Templer yang melalui depan rumah we all...ni bunyi air yang kuat disebabkan awal pagi tadi hujan turun dengan lebatnya.....

video
Ok..tu je ceritera untuk malam ni....till then!!

No comments:

Post a Comment