Monday, August 17, 2009

Asyik2 masak ja....

Kerja2 memasak untuk family masih diteruskan lagi....al maklum la...weekend ja dapur I berasap sebab hari lain tak sempat gituuu...hihihihihi...Pagi2 Ahad sudah keluar rumah...my hubby, Eldest dan Middle E masih diulit mimpi...ingat nak berjogging tapi hujan renyai2 la pulak...hasrat dibatalkan. So, belikan ja breakfast untuk umat2 kat dalam rumah ni...menu: ada nasi kerabu, nasi lemak ayam goreng dan seketul dua kuih muih....I pergi pasar sekejap sebab nak beli petai...semalam lupa la pulak nak beli....Balik ja rumah, sidai2 kain dulu....then baru breakfast. Lepas rehat sekejap....dah nak siap "bersilat" la kat dapur untuk siapkan menu lunch la pulak....
So, this is our lunch menu for this lovely Sunday.....

Udang sambal berpetai......

Rendang daging.....

Ayam goreng....

Sayur campur.....

Since I dah pulun memasak 2- hari ni....menu dinner adalah siaran ulangan menu lunch....mummy dah penat ni......nak rileks sekejap......:-

5 comments:

  1. Definitely nyum3. Smlm I masak 2 lauk aje, heheh .. kari telur ikan dan kerabu daging.

    ReplyDelete
  2. macam2 lauk die masak... kite tk msk lagi nie... makan kt sini jer lah.hehe... anyway, mekasih fot he birthday wishes yer... semoga 3E sekeluarga sihat2 slalu :)

    ReplyDelete
  3. Somuffins....best jugak lauk yang u masak tu.......

    ReplyDelete
  4. Ijan, jemput la makan yea....

    ReplyDelete
  5. ehm ehm ehm...sesekali kedapur berasap2 terus dapur tu..tak jemput aunty makan ker?

    ReplyDelete