Monday, August 3, 2009

Sunday - 2 August 2009 Part II

Citer Sunday tak abis lagi......I minta my Ayah urut pergelangan tangan I sebab dah hampir 2 minggu tak baik2 jugak. Sebelum tu, I ada ke klinik panel company, the doctor just gave me ubat for urat pain. Unfortunately, tak baik2 jugak. So, I rasa urut is the best solution la...So, apalagi, since dah berkampung kat rumah my Mama, I minta my Ayah urut la.

Sakitnya bukan kepalang la sebab my Ayah said that the urat banyak sungguh yang bersimpul dan perlu pulang ke "rumahnya"....arrghhhhh...sakit betulla bila kena urut...tapi nak baik punya pasal kena tahan sakit la. My Middle E sempat kasi semangat kat Mummy dia..." mummy...tahan tau...sikit ja sakit..nanti baik la...Eicha temankan mummy ya..." Terharu pulak dengan sikap Middle E yang sungguh concern tu....My Eldest pulak buat tak tahu ja...

After Ayah urut my pergelangan tangan, dia basuh kereta dia dengan bantuan Eldest dan Middle E. Bukan main suka lagi depa tu sebab boleh main air...kebetulan pulak that Sunday morning, diaorang tak mandi lagi....Tengah2 basuh kereta tu, hujan pulak turun dengan lebatnya secara tiba2...waaahhhh...tambah suka si Eldest dan Middle E sebab boleh main hujan sekali...

Bak kata pepatah...sambil menyelam minum air...I kasi ja diaorang main hujan...bukannya selalu pun...kasi anak2 happy....meh la layan gambar Eldest dan Middle E main hujan sambil tolong Atuk diaorang basuh kereta....

Mata Middle E sepet sungguh sbb baru bangun dari tido....kat belakang tu tengah cuci tayar kereta is my Ayah...(sila abaikan keseksian beliau.....)


Sibuk nak basuh kereta sambil main hujan...kasi chance sekali-sekala kat diaorang ni....


Petang pulak.....gi Menara TM ( I angkut semua 3Es) sebab nak jemput Daddy 3Es yang baru ja pulang dari sessi bersukan kat Balok, Kuantan....kalah di suku akhir...macam tak berbaloi ja hari2 praktis.....lepas tu we all lepak2 jap kat MidValley sambil makan KFC...layan kerenah 2Es...pastu balik Templer....3Es tertido dalam kereta dalam perjalanan pulang....:-

3 comments:

  1. Memang best main2 air dan mandi hujan dlm keadaan santai cam tu. Psst, atok 3E memang seksi, kihkihkih ..

    ReplyDelete
  2. wah bestnya tengok Edlynna and Eicha main air. Sure mulut si Eicha tu tak berenti2 pot pet pot pet kan, hehehe..... Samalah dgn my kids, yg eldest tak se 'prihatin' as the youngest, tak tau lah kenapa :-)

    ReplyDelete
  3. Somuffins, diaorang memang suka sangat dapat main hujan tu...hihihi...waa..atok 3E ada peminat la...hahahahahaa....

    Kak LG, mmg kecoh dan becok pun mulut si Eicha tu....tak berhenti2 bercakap....agak letih jugak la nak melayan...agaknya 'kan Kak LG...mmg perangai anak2 gitu kuts.....redha dan pasrah ja la....

    ReplyDelete