Tuesday, October 6, 2009

Makan2 di opis....part 1

Hari ni kat opis I ada buat jamuan hari raya cum birthday celebration for September and October birthday boy/girl. I pun salah seorang daripada depa tu la. So, tema jamuan we all kali ni ialah Glamour Raya....wah macam artis la pulak. So, semua org sporting dengan memakai baju glamour masing2. Yang laki2 begitu segak berbaju melayu siap bersampin gitu....while yang ladies pulak begitu ayu, vogue dengan persalinan baju kurung / baju moden...

Selain ada persembahan daripada September dan October 'babies', ada acara pemberian duit raya daripada boss we all kepada anak2 staff (dah kawen tak dapat tapi yang bujang dapat sebab tak kawen lagi...). Tq la boss...semoga boss murah rezeki dan dipanjangkan umur....amin. The best part yang ada kat jamuan kali ni...ada acara food contest yang mana setiap unit diwajibkan membawa 2 hidangan yang mana food tersebut akan diadili oleh boss2 bukan dari division we all. So, macam2 la bentuk hidangan dan kreativiti terserlah...Selain itu jugak ada contest pakaian paling vogue dan pakaian paling unik...yang mana kedua2 contest itu dimenangi oleh kaum perempuan....biasala 'kan.....

Main menu ialah nasi tomato bersama2 ayam masak merah, daging kurma, jelatah, papadom, roti jala, kari ayam, ketupat, rendang daging, lemang, kuah kacang, laksa johor, air mangga dan teh tarik. Selain itu, food contest pulak ada trifle, cheese brownies, chiffon orange cake, pulut santan bermangga, mushroom soup dan kuih muih tradisional seperti akok, wajik, kuih makmur, kuih ketuk....macam2 ada, sampai tak terlarat nak makan semuanya......

So, meh la layan gambar2 ya......

Ni dari unit I.....chiffon bersantai dan pulut indera kayangan....gempak 'kan nama makanan we all 'kan.....tapi we all kalah....waaaaaa........

Ni pulak dari unit mbi....ada brownies cheese, ketupat dan trifle....

Ni pulak dari unit finance.....ala2 kampung gitu...ada wajik, akok, kuih makmur.....group ni yang menang.....congrates to u all...

Ni pulak dari unit eam....ada kuih karas dan cocktail puding.....

Ni pulak dari unit hcm....rendang udang nazam lebaran dan cocktail puding....layan...

Last but not least.....ada satu lagi group.....tunggu part II makan2 di opis......

2 comments:

  1. Sedap-sedapnya....
    Boleh tumpang makan?

    ReplyDelete
  2. Ibu n Ayah,

    Sila2 jemput makan...jangan segan2 tau

    ReplyDelete