BAHAN A :-)
2 cawan tepung berserbuk penaik (self-raising flour*
1/2 camca teh garam halus*(*disatukan dan diayak)
8 kuning telur gred A
1 cawan gula halus
1 cawan jus oren
1/2 cawan minyak jagung/sayur
BAHAN B :-)
8 putih telur gred A
1 cawan gula halus
1 camca teh cream of tartar
CARA MEMBUATNYA :-)
- Panaskan oven pada suhu 180C. Dalam satu bekas, pukul kuning telur dengan gula hingga larut, masukkan kesemua bahan2 A dan kacau hingga semua sebati. Ketepikan.
- Dalam bekas lain yang bersih dan kering, bahan2 B dipukul sehingga kental.
- Ambil bahagian B putih telur dan gaul bahan A sehingga rata. Gaul hingga sebati. Tuang dalam tin chiffon bakar selama 1 jam hingga kek masak.
- Sejukkan kek. Then baru boleh dimakan.....
owh, tq tq...aku dah beli dah baking pan utk chiffon kek ko ni...hihi..boleh ler buat ye!
ReplyDeletetp kalau tk jd, ko tolong bake utk aku ye! ye!
Tks for sharing the recipe Kak...;)
ReplyDeletezarin....
ReplyDeletebagus2...cuba tau...kalau tak jadi, beli ja dari aku..senang 'kan...
Love...
ReplyDeleteu r welcome
Asilah, lama dah I tanya berapa $ you charge untuk sebuku kek tu??
ReplyDeletethx 4 sharing fren..aku kene try gak lah nie..doakan menjadiksss taw..
ReplyDelete