Thursday, November 5, 2009

Terajin skit la...

Jam 4.45 pagi ni I dah bangun...tetiba ja terajin skit nak buat bun. Bahan-bahan nak buat bun memang sudah dibeli sejak minggu lepas. Tunggu mood rajin ja datang....so, bila mood rajin sudah...(tak kira la siang atau malam, pagi atau petang)...kena buat terus...kalau tak buat, sure zaman ntah bila la pulak akan buat 'kan...

Ok, this is my 1st ever bun....dah lama dah nak cuba, tapi asyik tertangguh ja. Since mood rajin sudah mari...apa lagi, I mulakan la projek buat bun ni sebelum subuh menjelang. I amik resepi bun pandan ni dari blog Cik Mat Gebu. Tq Cik Mat Gebu. Pergh....memang menjadi la....so, we all breakfast pagi ni dengan roti yang fresh from my Cik Oven Europa. Mr E pun puji roti sedap dan gebus dan lembut gitu....my Eldest dan Middle E makan roti ni sambil letakkan syrup coklat atas bun pandan ni.....(budak2 'kan suka coklat...)

Ni la rupa paras bun pandan I.....mmmmm...terasa lemak, lembut dan gebus gitu....tak sia-sia mencuba. Lain kali boleh buat lagi ni........

16 comments:

  1. Ni baru betul punya rajin! Kol 4.45 pagi dah menguli roti!

    ReplyDelete
  2. Wow, akak ter-rajin tuh!!! Bangun awal sgtttt!...kekeke! ;) Nak bun!

    ReplyDelete
  3. pughhhh..sah-sah ko addicted la nih!..subuh-subuh shafei' ko dh bikin bun..cayola!

    ReplyDelete
  4. Salam perkenalan

    Gebuusss rotinya.

    Kak Zai ada baca n3 Rahmah yang dia ada order cupcakes,OOh inilah tuan yang empunya.Cute sesangat.Dulu memang bercadang nak belajar dengan Jun tapi penyakit M melanda hehehe.

    ReplyDelete
  5. wah!wah! berjaya jugak ko wat roti pagi tadi ye!
    nanti aku tepek gambar pita bread yg amik dari resepi mat gebu jugak...best kan resepi dia...suma menjadi :)

    pssst...dah tengok dah blog kak jun...jelita ko siutttt....kalau aku tengok itu gambar sumpah aku tk tau itu ko...hihihi...

    ReplyDelete
  6. Syabas Asila .. bila mood rajin menyerang, memang tak boleh ditunggu2 kan?

    khl 4.45pm

    ReplyDelete
  7. Mamafami (bloggers yang tersohor)...
    tq sbb sudi singgah kat rumah i yang tak seberapa ni....kalau mood rajin dah menyerang...kena teruskan jugak...

    ReplyDelete
  8. Love,
    Sila la amik seketul bun tu.....jgn malu2..

    ReplyDelete
  9. Umyseryn...bukan dah teraddicted la....mmg nak cuba buat pun...alih2 menjadi la pulak...

    ReplyDelete
  10. Kak zaitun,
    salam perkenalan buat akak jua....tq for the compliment...kalau mood dah rajin tu gi la berguru dgn Jun....kalau tak order ja dari saya...hihihihihi....

    ReplyDelete
  11. Zarin,
    kalau niat dihati mmg dah ada, pastu lak mmg niat baik....sure menjadi punya 'kan....
    ish...mmg CMG tu berhantu la....
    Btw...aku mmg jelita 'kan...tu pasal la hubby aku kawen dgn aku kut...hihihihi...tapi sekarang dah gemuks la...waaaaaaa...bila la nak slim cam dulu-dulu kala ni.....

    ReplyDelete
  12. Aunty Somuffins,
    Ya betul....tak boleh tunggu2 lagi kalau dah rajin....sbb kalau malas melanda....putih mata...

    p/s: pergh....siap taip kul brapa post comment ni....cayala...

    ReplyDelete
  13. Asilah, terpaksa taip kul berapa I menulis tu sebab waktu kat your laptop tak in sync dgn waktu Malaysia barat. Tukarlaa.. (eh? eh?)

    khl 8.41am <- heheh..

    ReplyDelete
  14. ye la asilah wei...betul ckp somuffins tu...pi tukar time tu...(or kalau hang tk reti tukar, suh je hubby hang tu tukar kekeke)

    kul 9.34am november 6, 2009

    ReplyDelete
  15. Aunty Somuffins dan zarin.....

    I dah berjaya dah tukar time ikut Malaya punya masa....hihihhihi..tq la ya sbb tegur....kalau tak sampai lebam la I tak perasan....

    ReplyDelete
  16. Asilah, u r most welcome.

    Salam Zarin .. tokay kueh juga ya?

    ReplyDelete