Sunday, December 27, 2009

Musuh dapur I....

We all sefamili sangat suka lepak kat rumah. Sebabnya best....especially selepas hujan turun dengan lebatnya. Bertentangan dengan rumah we all ada parit besar yang membawa air dari Bukit Templer....bila lepas hujan ja, bunyi air tersebut seakan-akan air terjun...I suka2 sangat!

Ok la, semalam Mr E begitu rajin tolong I buatkan kerja2 buruh secara sukarela. Mr E gantikan jaring yang lama dengan yang baru untuk cover gril kat dapur masak2 I. Dapur belum lagi diextend secara comel2 lagi, sekadar buat tambahan skit ja...tunggu la dulu kalau ongkos sudah cukup baru nak buat renovation rumah...Jaring yang lama itu telah koyak agak banyak dan ada seekor kucing hitan yang selalu mencerobohi dapur basah I itu...Kucing hitam tersebut selalu mencuri bahan2 mentah I dan kencing merata2 tempat...ish jahat tau kucing hitam tu...

Sib baik la rungutan I pasal kucing hitan yang jahat tu, diambil peduli oleh Mr E. Maka, semalam Mr E telah menggantikan jaring2 tersebut dan sudah pasti kucing hitan yang jahat itu tidak boleh menyelinap masuk ke dapur basah I....yeah yeah yeah yeah!!!

Habis lencun seluruh badan Mr E dengan peluh after selesai kerja2 buruh tu......tq so much my dear...mmmmuaahhhhh!

This is the heavy breakfast yang I buatkan untuk Mr E and 3Es....umat2 kat rumah ni memang hantu pulut. Ada rendang daging, sambal ikan bilis dan ikan masin yang dijadikan teman lauk untuk si pulut kuning diraja itu....3Es makan berulang2 kali....

Since ada lagi lebihan lauk-pauk breakfast tadi, for lunch (pukul 3.30ptg baru makan) sebab masing2 masih kenyang lagi....I cuma masakkan udang bersayur buncis goreng sempoi makan bersama2 dengan nasi putih......

4 comments:

  1. wah wah sedapnya b'fast ko...naper la tk hulur sikit kat umah aku ni....we all ni hari2 mkn cereal je hahaha..

    ReplyDelete
  2. betul lah zarin...sedap tu bekfast!

    ReplyDelete
  3. Zarin,...
    kalau ko ni neber aku,sure aku dah hulur skit kat ko punya.....

    ReplyDelete
  4. E-na Zarina,
    mmg sedaappp sehingga menjilat jari!!!!hihihihi

    ReplyDelete