Tuesday, May 25, 2010

Report Card Day & Microphone Moist Choc Cake...

Pagi tadi pergi ke sekolah Eldest & Middle E untuk ambil Kad Laporan mid term exam. Alhamdullillah...as usual Eldest E score dalam peperiksaan dia, cuma dia terkilan sebab tak dapat full mark utk paper Math...kurang satu markah per seratus, Eldest E terus stress tu... I & Mr E pun cakaplah kat dia...takde masalahlah..lain kali jgn gopoh2 ja. I risau sebab Eldest E ni begitu pulun dan sgt tekun belajar...we all tak pernah la paksa dia pulun sgt2 study tapi memang Eldest E mmg rajin. Pantang ja ada masa terluang sure dia akan membaca, menulis atau melukis....

Lain benar pulak dengan Middle E...memang malas belajar. Dia lebih suka menyanyi, menari & rilek2 ja. Tiada kerisauan langsung. Janji happy. I & Mr E ingat, Middle E tidak lah akan score, alih2....Top 5 tu dalam kelas dia. Dan teacher Middle E cakap pun, Middle E fokus dalam kelas & faham apa yg teacher ajar. Begitu berbeza sekali bila Middle E berada kat rumah..asyik main2 ja.
Dan the best part is, teacher Middle E cakap, yang Middle E begitu peramah sampaikan kalau ada budak baru dalam kelas...dialah yang akan memperkenalkan dirinya dan cuba berkawan dengan budak baru tu. Selain tu, dia boleh siap tegur2 lagi parents yang datang ke sekolah dengan selamba ja....and finally, Middle E begitu popular kat sekolah compare to her sister!!!

Ok la....apa2 pun sebagai parent, kita galakkanlah apa sahaja minat anak2 kita. Janji diaorang happy dan tidak stress....ok sebagai penutup tirai malam ni....I persembahkan microphone moist choc cake yang I buat pagi tadi......

This microphone moist choc cake ni, request from y.a.m.y for her best friend's...Nuhaha yg sambut birthday semalam. Microphone tu actually simbol sebab birthday girl begitu suka sangat berkaraoke....so, Happy Birthday Nuhaha!!!

Ok peeps, tukang karut nak tido ni sbb dah ngantuklah....nite2 & sweet dreams....!!!

2 comments:

  1. hmm..laponyer tengok kek tu, Kak..hehe

    ReplyDelete
  2. Anna Da Lady...
    dah abis lah keknya Anna....

    ReplyDelete