Tuesday, March 1, 2011

Sepetang bersama BH & ratu-ratu kek yang hebat belaka....

First of all, terima kasih to all of u yang mendoakan kesejahteraan my Middle E. Insya-Allah, amin!....Ok la, nak kongsi dengan u all semua....last week, I dapat invitation from my sifu, Kak Jun untuk join dia dan beberapa bakers yang lain dalam sessi temuramah & shooting bersama Berita Harian...actually, memanglah teruja...kunun-kununnya dapat we all dapat keluar suratkhabar gitu....tapi lagi teruja sebab dapat gather2 dengan kengkawan bakers yang happening dan perangai gila2 gitu.....Kami ditemuramah oleh wartawan BH, Shahidah yang jugak suka baking & cooking....so, sessi temuramah plus sessi bergambar berjalan dengan begitu santai dan penuh ceria....almaklumlah 'kan yang datang tu pun mmg mulut tak reti diam, masing2 nak bercakap...pergh!!! I tell u ya...mmg kecoh dan sangat happening!!!

Ini Zarin, we all kenal pun kat rumah Kak Jun....minah ni sangat terer dan pandai buat kek lapis...I sangat admire la dengan kek2 lapis dia ni.....sampaikan I boleh termimpi dah siap buat kek lapis dan boleh bau kek lapis tersebut pagi tadi....sadiss 'kan I...padahal kek lapis I tak pernah buat lagi tau...adakah ini petanda yang I kena buat kek lapis ini...? Zarin....ajar aku ya!

Sebelum sessi temuramah tu, we all dijamu mee kari, karipap & macaroon by Kak Jun, char kueh toew sedap yang dibawa oleh Zety, pramugari yang perangai2 gila2 gitu...kek lapis from Zarin, cookies dan RV cuppies by Kak Anita.....I cuma bawa my orange chiffon cake & brownies je.....

Ni si jurugambar duk sibuk nak cari angle yang cantik....we all pun kecoh jugak la nak posing macam mana...kecoh gile masa ni..tapi best!

Senyum....FL: Kak Anita (artist yang sangat talented...hasil karya dia kat Flickr), me, Kak Jun, Zarin & Zety......

Ni antara gambar gedik we all after the shooting!.....U all mmg happening!!!...Tq to Kak Jun for the invitation..lain kali kalau ada lagi sessi2 macam ni..jgn lupa ajak I sekali ya...

Note: semua gambar2 di atas hak milik Zarin & Kak Jun...Tq sebab benarkan I copy & paste ya....mmmuaaahhh!

7 comments:

  1. Asilah

    Bila keluar artikel kat sokabar, bitau eh?? tq

    ReplyDelete
  2. asilah
    kek lapis apa yg ko mimpi tu? hihi nanti aku ajar, zety pun dah call nak blajar jugak

    p/s
    CS nanti beli ye sukabar tu ye! hihi i ni tk pernah beli sokabar :D

    ReplyDelete
  3. Asilah..sadiskan bila ingat kek lapis zarin..i sampai x senang duduk sebab addict nak bakar kek...zarin punya penangan! Hik!

    ReplyDelete
  4. Aunty Som....
    Sure....:-))

    ReplyDelete
  5. Zarin...
    kek lapis jenis apa aku tak ingat la...tapi yg pasti terbawa2 ke dalam mimpi selepas kita bersms malam tu......cari date ya utk kelas ni...:-))

    ReplyDelete
  6. Shasha...
    bertambah berkobar2 nak bake kek lapis ni....

    ReplyDelete
  7. owh..zarin nak buat kelas kek lapis ke? isk nak la join..

    ReplyDelete