Saturday, February 25, 2012

One Fathom Bank, Orange Chiffon Cake

Pagi semalam (Jumaat), Mr E pergi memancing di Rumah Api Permatang Sedepa atau lebih dikenali dengan One Fathom Bank. Location kalau nak details, u all google je la yea...:-)) Gambar di atas merupakan rumah api tersebut. Masa ni Mr E & friends dalam bot menuju ke sana.

Mr E di pelantar One Fathom Bank

Nak masuk kat sini wajib minta kebenaran dengan pihak terlibat ya. Tak boleh main redah atau masuk secara haram tau...

Details One Fathom Bank

Hasil tangkapan Mr E & friends....

Setelah dibahagi-bahagikan hasil tangkapan....ini portion untuk Mr E....

Lalu I gorengkan dan menjadi lauk lunch we all. Makan dengan nasi putih panas je....sedap!!! Actually tu je lauk untuk lunch we all tadi...sempoi 'kan! Ada ikan selar jugak tapi tak masak lagi, ingat I nak masak singgang la utk lauk esok pulak....:-))

Youngest E bantu daddy dia pasang kail sehari sebelum Mr E pergi memancing esok harinya...

Today, I baked this Orange Chiffon Cake khas buat my Mr E....his favourite actually....so, since dah lama tak bikin this Orange Chiffon Cake sebab asyik2 buat flavour Pandan je 'kan, kesian pulak kat Mr E yang tak suka makan Pandan Chiffon Cake....

Ini dinner kami tadi....jamu jugak my sister, Angah yang datang hantar my Eldest & Middle pulang ke rumah selepas bermalam kat rumah my sister, Angah semalam....

Main course, BeeHoon Siam Goreng makan dengan Sambal Sardin....

Orange Chiffon Cake for cuci-cuci mulut layan bersama Earl Grey Tea....:-))

Ok.....itu je nak share dengan u all ya...Enjoy the weekend!!!

4 comments:

  1. sedapnya makan ikan goreng fresh tu...
    apalagi kalau cicah ngan cili & bwg potong, kicap manis & jus limau kasturi...takyah lauk lain pun takper..

    ReplyDelete
  2. Aunty Q,
    sedap sekali makan ikan goreng fresh tu...best2!

    ReplyDelete
  3. Ain,
    tu la'kan hubby part time nelayan...dapat la merasa seafood fresh!

    ReplyDelete