Sunday, March 18, 2012

Foods for a week!.....


Almond Orange Cake for MONDAY....

Teh Tarik Kurang Manis for hari-hari....

Baked this Vanilla Muffin early the Wednesday morning - gara2 tengok last episode Vanila Coklat malam tadinya....:-))

For Thursday pulak, beli je kat PASMA (singkatan untuk Pasar Malam)....
Jumaat - tak dinner sebab dah makan banyak siangnya!

On Saturday pulak...I buat this Spaghetti Bolognese for lunch. Breakfast kat mamak je...Dah lama tak pekena roti canai dan kuah dhal pasal sedap sekali...Then, jam 4 petang ke rumah my friend's, Zarin sebab ada birthday party her daughter....banyak foods!..makan tak hinggat dunia...kenyang sampai ke malam....balik terus tido dengan perut yang kenyang!

Sempat jugak baked this Milk Chocolate Cake togel for 3Es....makan panas2 lepas layan Spaghetti Bolognese....heaven!!

Menu lunch we all for lovely Sunday....Breakfast beli je sebab ke pasar tadi.. Beli je Nasi Lemak & Nasi Dagang for Mr E yang teringin nak makan....

Selar kuning hasil tangkapan Mr E kat OFB 3 minggu yang lalu. I masak singgang je..mudah & simple. Rasa ikan selar ni masih fresh lagi...This coming weekend, Mr E I akan ke OFB lagi!....Harap2 dapat banyak ikan!!!.


Sambal Udang.....

Ayam Mentega Rangup....sedap, licin weiiiii....recipe? I will upload later ya....:-))

Baked this Pandan Chiffon Cake for a friend, Elna....

Baked lebih untuk I & Middle E makan jugak!!!.....

Mmmmmm, insya-Allah, mulai esok setiap Isnin & Khamis nak puasa sunat...:-))
Till then & take care ya !!

10 comments:

  1. selamat berpuasa senin khamis to beautiful mummy....

    ReplyDelete
  2. kalo nk order pandan chiffon tu boleh ke ? slalu2 sgt tgk cik chiffon pandan ni kluar gambar nyer . rasa teringin nk try =) .

    ReplyDelete
  3. nanti upload resepi ayam butter tu erk..cam sedap je...huhu

    ReplyDelete
  4. Aunty Q,
    tq tq...mudah2an amalan berpuasa ni dapat diteruskan sampai bila2...

    ReplyDelete
  5. June....
    boleh je order kalau nak...just email to me asilahila@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh boleh ye !! ok2 nanti sya email . tq

      Delete
  6. Anonymous,
    Insya-Allah, I akan upload the recipe...:-))

    ReplyDelete
  7. rasanya 1st time singgah sini ;)
    boleh share tak resepi almond orang cake tu?

    ReplyDelete