Sunday, March 7, 2010

Mengamuk...

I tak tahu la sebab apa semenjak 2 menjak ni, my Youngest E amat kuat merajuk. Kalau sudah start merajuk tu, memang susah la nak dipujuk. Merajuk campur menangis, pastu tak makan dek pujuk...mmmmm memang hangin satu badan dibuatnya.Alih2 I biarkan ja dia menangis sampai sendu sedan dan berhenti sendiri. Ye la 'kan, kalau macam2 cara memujuk dah tak jalan...biarkan ja dia menangis sepuas hatinya. Bila penat, berhenti dia menangis...ker u all ada kaedah yang paling efektif untuk memujuk anak kecil ni mengamuk tak tentu pasal??? Kalau ada share2 la dengan I ya.

I rasa my youngest E ni lagi teruk la mengamuk compare dengan Eldest & Middle E..Dah ler laki2, merajuk + mengamuk + menangis.....pergh teruk sungguh!!!!! Korang layan video my Youngest E ni mengamuk ya.....sempat diambil sebelum rambut depan dia dikerat oleh Middle E...


video video

4 comments:

  1. salam asila. memang cucu mauntie pum macam tu juga kuat merajuk, menangis .kadang2 hilang sabar juga.kita kena kuat memujuk tapi pujuk pun tak layan juga ,auntie biarkan.. pandai pula dia berhenti,agaknya dia tahu rajuknya tak mendapat simpati kami berdua.

    ReplyDelete
  2. Asilah, parah juga small E mengamuk ek? Serba salah you all sbb tak tau apa dia hendak. My T pernah gak menangis n ngamuk cam tu, tapikan tapii I terlupa mcmana dia tetiba kembali ok.

    p/s: Apa pun, bacalah ayat kursi

    ReplyDelete
  3. Salam aunty meriam,
    Memang tak boleh kasi muka sangat kat budak2 ni...nanti terlebih manja pulak 'kan..

    ReplyDelete
  4. Aunty Som,
    Tu la pasal sebab tak faham apa yang dia hendak. Pujuk macam2 cara but still tak dimakan pujuk...so,kena biarkan..then diam sendiri ja..
    btw, tq for the advise..

    ReplyDelete