I tidak suka makan jeruk mangga atau segala jenis jeruk yang dijual di kedai-kedai tapi cuma makan jeruk yang I buat sendiri jer. I nak share dengan u all, cara-cara bagaimana I buat jeruk mangga ni...
Buah mangga muda adalah bahan yang penting tau....kupas kulit buah mangga ini dan potong kecik2 macam ni....
Buah mangga yang telah dipotong kecik-kecik....
Later, masukkan garam & gula secukup rasa...dan gaulkan sehingga serasi....
Masukkan dalam bekas dan sejukkan dalam peti sejuk untuk semalam....dan esoknya sudah boleh dimakan....Selamat mencuba ya....:-))
Akak, terliur nengok jeruk magga ni..hehe..I love jeruk..tapi,selalunya saya letak air sekali waktu nak rendam tu..tunggu seminggu baru leh makan...hehe...
ReplyDeleteAnna,
ReplyDeletejeruk mangga ni tak letak air dan cuma sehari jer dijerukkan then boleh makan....senang dan mudah!
waaaaah,,,,pengen ngerujak nih gua,,,,http://www.broeda.blogspot.com
ReplyDelete