Tuesday, January 26, 2010

Our Lovely Sophia is gone..............

Sophia is our pet fish yang we all bela sejak 5 tahun dulu. Sejak dua tiga hari ni our lovely Sophia tidak berenang aktif seperti biasa. Asyik statik di tempat yang sama ja. Makan pun tak lalu. Ntah kenapa la si Sophia ni...rasanya sakit dah hampir mati kot. My Middle E sangat sedih bila si Sophia tidak cargas seperti sediakala. I dan Mr E pun sedih jugak melihat keadaan Sophia tu.

Memang umur Sophia tak panjang. After I siapkan Eldest dan Middle E ke sekolah, Middle E pun pergi la jenguk Sophia kat akuarium...tetiba ja Middle E jerit....."Daddy......phia dah mati. Phia tak gerak2 pun....". Mr E pun bergegas la tengok dan memang Sophia telah tiada lagi. We all sangat sedih dengan kehilangan our little Sophia.


Sophia dalam kenangan ( May 2005- Jan 2010).....


13 comments:

  1. Wow, lama jugak ye you bela sophia. No wonder, the girls are so attached to it...

    ReplyDelete
  2. sophia dah mati sebab dia sedih pasal edlyn pi beli ikan mas tu hihihi...suka hati je aku ni kan!
    anyway, sedihla coz dah lama sophia ada kat umah tu kan!

    ReplyDelete
  3. Kak LG,
    Memang lama la...pastu lak yang tolong kasi si Sophia tu makan samada si Edelyn atau Elyssa...
    terasa arrr kehilangan Sophia...

    ReplyDelete
  4. Zarin,
    Tak kuts...ikan emas yang Edelyn beli tu pun dah separuh yang mati...tinggal beberapa ekor ja...
    Mmg sedih siut....sebab Sophia dah mati....

    ReplyDelete
  5. Owh....sedihnya....tingat kat fifi dan fafa kami dulu.....dua ekor sekali jalan...tsk! tsk! tsk!...
    Wlp dia ikan tp sedih tau...pasal tiapkali kami letak jari kat tepi umah dia (dr luar), dia mesti kejar dan cium jari kami dgn bibir dia yg tomey tu....

    ReplyDelete
  6. Aunty Jah...
    Iye arr...we all pun rindu bangat dengan si Sophia tu..hari2 bila sape2 ja ketuk kat jendela kaca si Sophia tu sure...dia akan datang punya......

    ReplyDelete
  7. salam 3E. betul tu kalau binatang peliharaan kita mati sedih je kita. auntie ingat kucing kami mati the whole family ikut uncle pergi kebumikannya dibelakang rumah.

    ReplyDelete
  8. Aunty Meriam,
    Memang sedih pun. Tak sempat nak tanam si Sophia tu..malam karang baru nak buat sbb tak sempat arr pagi tadi.

    ReplyDelete
  9. allah lebih mennyayangi phia...sedap jgk ye panggil pet fish phia...sabar ye...

    ReplyDelete
  10. Emil,
    Dah umur Sophia tak panjang 'kan....nak buat camne.....

    ReplyDelete